Gaziler Günü Mesajı

18 Eyl

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verildiği günün yıldönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.

Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için, canlarını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan gazilerimiz, ortaya koydukları kahramanlıklarla Cumhuriyetimizin onurlu sembolleri olmuşlardır.

Milletimizin bağımsızlığını canı pahasına korumayı ilke edinen gazilerimizin anıldığı bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize Allah’tan uzun ömür niyaz ediyor ve minnetle anıyoruz.

Cumayeri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü