29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

28 Eki

Yönetim şekli olmasının yanında tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Türk Milletinin tabiat ve âdetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir”.

Bölgesinde ve dünyada güçlü, demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti; dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplum refahını ve huzurunu en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir. Bu gayeye ulaşılmasında vatandaş olarak her birimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Kurtuluş Savaşımızın ve bağımsızlığımızın büyük lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anar, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlarız.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü