Akıllı Üretim Modülü - SMACMOD Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

07 Eyl

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. BiGG 2019 yılı 2. Çağrısına 3289 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 1297 girişimci 23 Uygulayıcı Kuruluş’tan 1. Aşama desteği aldı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 362 girişimcinin iş planları akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. Aşama panelleri kapsamında değerlendirildi.

Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Elemanları tarafından geliştirilen ve Ülkemiz yerli üretim sanayisinin 4. Endüstri Devrimine entegrasyonunu hedefleyen yapay zekâ tabanlı milli yazılım içeren «Akıllı Üretim Modülü - SMACMOD» Projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Akademik girişimci Hocalarımızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Dr. Engin PAK Cumayeri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü