MARKA'dan Meslek Yüksekokulumuza Destek

24 Eyl

Dr. Engin PAK Cumayeri MYO’nun Laboratuar Alt Yapısını Geliştirmek İçin Vermiş Olduğu Proje MARKA Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programına Üniversitemiz Dr. Engin PAK Cumayeri Meslek Yüksek Okulu adına yapılan “Sanayi Beklentilerini Karşılayan Mesleki Eğitim Altyapısının Yenilikçi Teknolojiler ile Desteklenerek Geliştirilmesi” adlı proje, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) 2019 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Üniversitemiz Dr. Engin PAK Cumayeri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Makine ve Metal Teknolojileri ile Elektronik ve Otomasyon Teknolojileri bölümlerindeki programlar, imalat sanayine yönelik teorik bilgiden daha çok pratik bilgiye ihtiyaç duyan programlardır. İmalat Sanayinin Meslek Yüksekokullarından beklentisi de pratik bilgiye sahip, teknolojik ve nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması yönündedir. Bu projeden alınacak cihazlarla geliştirilecek olan laboratuvarlarımız sayesinde, Okulumuzun; İmalat sektörünün en büyük problemleri arasında birinci sırada bulunan nitelikli eleman açığını gidermesi, İmalat Sanayinin ihtiyaç duyduğu; hızla gelişen ve değişen dünya şartlarında, talepleri karşılayabilmek için, nitelikli eleman eğitimini gerçekleştirmesi ve katma değeri yüksek ürünler üretebilme yeteneğine kavuşması, gibi kazanımlar elde etmesi öngörülmektedir.

Üniversitemiz Dr. Engin PAK Cumayeri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nursel ALTAN ÖZBEK yürütücülüğünde olan projenin imza töreni, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının merkez şubesinde (Kocaeli) gerçekleştirilmiştir.