Makine Programı 2. Sınıflar İçin Ders Seçim/Kayıt Kılavuzu

08 Şub

Makine 2. Sınıflar ders kayıtlarında aşağıdaki hususları dikkate almalıdır.

1- 2016 ve önce girişli ara sınıf öğrencileri öncelikle varsa alt yarıyıldan başarısız oldukları ve/veya devamsızlıktan kaldıkları dersleri alacaklardır. Daha sonra alacağı diğer dersler öğretim programındaki yarıyıl dersleri dikkate alınarak tamamlanmalıdır. Öğrenciler alt yarıyıldan başarısız oldukları ve/veya devamsızlıktan kaldıkları dersler ile 2017-2018 BAHAR yarıyılına ait yarıyıl dersleri en fazla 40 AKTS’dir

2- Makine Programı 2. Sınıftaki öğrenciler seçmeli gurubundan ders alırken aşağıdaki hususlara dikkat etmelilerdir.

• Mesleki İngilizce veya Bilgisayarlı Tümleşik Üretim
  • Alışılmamış Üretim Yöntemleri veya Sistem Analizi ve Tasarımı
  • Kalite Güvence ve Standartlar veya Ölçme ve Kontrol
  • İş Güvenliği veya İşletme Yönetimi II

Derslerinden kontenjanın müsaade ettiği sadece bir tanesini seçmelisiniz. Örneğin, aynı anda Mesleki İngilizce ve Bilgisayarlı Tümleşik Üretim derslerini seçerseniz danışmanınız tarafından ders seçiminiz onaylanmayacaktır. Seçmek istediğiniz derse eğer kontenjan müsaade etmiyorsa zorunlu olarak diğer dersi seçmelisiniz.

Toplamda 18 AKTS’ye karşılık gelen 6 adet seçmeli ders alınacaktır. 4 adedi yukarıda sayılan derslerdir. Geri kalan 2 adet ders ise Araştırma Yöntem ve Teknikleri ve Girişimcilik dersleridir.

Yukarıda sayılan hususlara dikkat etmeyen öğrencilerin ders kayıtları danışmanları tarafından onaylanmayacaktır. Bilgilerinize.